Thursday, June 27, 2013

Den Amerikanske Ambassade - Visum

I dag var jeg inde og få visum på den amerikanske ambassade, og jeg ville lige gennemgå hvad der skete til dem, der ikke har været derinde endnu og måske er nervøse og ikke ved hvad der skal ske.
Jeg havde en tid klokken 9.30, men havde skrevet den forkert ind i kalenderen og troede, at jeg skulle være der klokken 9.00. Så jeg tog afsted klokken otte (der er cirka en halv time til København med tog fra mig), for at være der i god tid, da min far havde snakket om, at der godt kunne være lang kø. Da jeg kom derhen skulle jeg sige mit navn og give mit pas til en vagt, der stod udenfor. Der var ikke meget kø, men da jeg kom ud igen stod der 7 mennesker derude. Man blev så sendt ind en af gangen, hvor man skulle gå igennem en metaldetektor og aflevere sin slukkede mobil.
Da jeg kom igennem og ind i lokalet, som både var venteværelse og der hvor man kommer op, det er lidt ligesom for eksempel apoteket, du trækker et nummer og så bliver du kaldt op tre gange (jeg troede, at man skulle være i et rum alene med en, der skulle interviewe en.
Der sad en dame, som spurgte om jeg skulle have visum, og hun hjalp så med mine papirer, så det ville gå hurtigere, når jeg skulle give dem videre.
Da jeg satte mig ned, var der seks numre eller sådan noget, før jeg kom op. Jeg afleverede papirene og blev bedt om at sætte mig ned igen. Herefter gik der ca. et kvarter (havde ikke ur på, så vidste ikke hvad klokken var), og så blev jeg kaldt op igen og fik taget fingeraftryk.
Tredje gang jeg blev kaldt op var så interviewet. Jeg blev spurgt hvor længe jeg skulle være der og hvor jeg skulle hen. Det var nok og så måtte jeg gå.
Jeg var inde i mindre end en time, og det var på ingen måde slemt.
Jeg beklager, at det blev lidt langt, men jeg kunne godt have brugt en detaljeret beskrivelse af alt, haha.
Husk at medbringe alle dine papirer og en C-5 kuvert med 92 kr. frimærker på og din adresse på engelsk (brevet bliver så sendt anbefalet tilbage med dit pas og visum).

Håber romanen kan bruges til noget. ;-)

62 DAGE TILBAGE!

No comments:

Post a Comment