Saturday, August 24, 2013

Summer assignments

Ugh. Lektier i sommerferien. Hvor er det sjove i det? Kan simpelthen ikke se det.
Så til engelsk skal jeg læse en bog. Fint nok. Men ikke hvilken som helst bog. Jeg skal læse Walden af Henry David Thoreau. Jeg tror min lærer har været rundt og kigge efter den mest kedelige og i verden. Han er bare så tør og kedelig at høre på. Og brokker sig SÅ meget. Jeg forstår hvordan folk kan falde i søvn til bøger, hvis de læser bøger som den her. Men ikke for at lyde totalt negativ, hæhæ.
Opgaven udover lyder sådan her (for doven til at oversætte, sorry):

In one section of Walden, Henry David Thoreau ponders the advice offered by elders in a society. Carefully read the following passage from this American classic and construct a well-written essay that defends, challenges, or qualifies Thoreau’s point of view. Use your own knowledge and specific evidence from your own experience or reading to develop your position:


“What everybody echoes or in silence passes by as true today may turn out to be falsehood tomorrow, mere smoke of opinion, which some had trusted for a cloud that would sprinkle fertilizing rain on their fields. What old people say you cannot do, you try and find that you can. Old deeds for old people, and new deeds for new. Old people did not know enough once, perchance, to fetch fresh fuel to keep the fire a-going; new people put a little dry wood under a pot, and are whirled round the globe with the speed of birds, in a way to kill old people, as the phrase is. Age is no better, hardly so well, qualified for an instructor as youth, for it has not profited so much as it has lost. One may almost doubt if the wisest man has learned anything of absolute value by living. Practically, the old have no very important advice to give the young, their own experience has been so partial, and their lives have been such miserable failures, for private reasons, as they must believe; and it may be that they have some faith left which belies that experience, and they are only less young than they were. I have lived some thirty years on this planet, and I have yet to hear the first syllable of valuable or even earnest advice from my seniors. They have told me nothing, and probably cannot tell me anything to the purpose. Here is life, an experiment to a great extent untried by me; but it does not avail me that they have tried it. If I have any experience which I think valuable, I am sure to reflect that this my Mentors said nothing about.”

Og min lærer sagde, at hun foretrak, at vi købte bogen, sikkert så vi kunne skrive i den og gøre whatever vi ville. Så jeg har lånt den på biblioteket (HAR FÅET KORT! OG DE HAR SUPER MANGE GODE BØGER. Og det tog kun ti minutter at GÅ derhen. Og damen der var der = SUPER SØD! og utrolig sej. Mega personlighed, virkelig), så jeg kunne komme igang med den, og købte den på Amazon (ni dollars ... TUSIND TAK MOR OG LARS FOR GAVEKORT, hæh) 

Og i matematik skal jeg lave nogle stykker og sådan noget. Far: Er ret sikker på, at det er de stykker du kiggede på. For nogle af dem har svar skrevet ude i siden. Har ikke helt kigget på det, fordi min lærer først lige har svaret, og jeg gider ikke helt kigge på det nu. Klokken er tolv om aftenen, synes det er okay. Og jeg er lige kommet hjem fra Six Flags America, det er en amusement park og jeg var der med fire andre udvekslingsstudenter fra YFU, Liisa fra Estonia, Sigrid fra Norge, Juana fra Tyskland og Yukiri fra Japan. Virkelig utrolig søde piger alle sammen! 

Tror det var det. Jeg er ikke rigtig træt, så jeg tænker, at jeg vil læse to minutter i Walden og så sove nogle timer, hihi. Håber I ved, at jeg overdriver. Bogen er kun på 350 sider. Eller. Walden er, men min lærer, ville gerne have, at vi købte den samme edition af bogen, som hedder Walden and other writings, som har 802 sider i. Håber virkelig meget, at det er kun er Walden vi skal læse. Der står INTET om resten af bogen i de papirer min lærer sendte til mig. Skal lige bliver enig med mig selv om jeg tør tage chancen eller om hvad. 
I morgen skal Susie og jeg med Maya til dress fitting. Ret spændt på at se hende i kjolen. Har jeg sagt, at hun skal giftes næste måned? Hvis ikke så har jeg nu.
Godnat. Eller godmorgen. :-D


Ps. Jeg læser ikke nogen af de her indlæg igennem, så undskyld hvis der er nogle fejl. Normalt ville jeg gøre det. Men jeg er altid utrolig doven, når jeg skrive de her indlæg. Og de ender altid med at være super lange ...
Also. Liisa tog flest billeder, så når hun sender dem vil der komme flere. :-)2 comments:

  1. Hvor er det skønt at høre, at du nyder dit ophold i USA! <3

    ReplyDelete